نکاتی درباره کیک بدانید
درباره کیک نکات بیشتری بدانید…
برای دوستانی که دلایل پف نکردن کیک رو پرسیده بودن:
بعضی کیک ها مثل کیک اسفنجی یا شیفون توی دستورشون بیکینگ پودر یا جوش شیرین نداره . عاملی که باعث پف این کیک ها میشه حباب های هوای ایجاد شده موقع زدن تخم مرغه. پس باید تخم مرغ به خوبی زده شده باشه و نکته مهم تر اینکه موقع مخلوط کردن مواد این جور کیک ها فقط باید به صورت دورانی با لیسک مخلوط بشن به هیچ وجه نباید مواد این کیک ها رو زیاد هم بزنید. نکته دیگه در مورد کیک های اسفنجی اینه که قالب را نباید بیشتر از ۲/۳ حجم قالب پر کرد. کیک برای پف کردن به دیواره های قالب میچسبه و خودش رو بالا میکشه پس دیواره های قالب رو هیچ وقت چرب نکنید. فر باید حتما از قبل گرم شده باشه. تا ۲۰ دقیقه اول پخت کیک به هیچ وجه در فر رو باز نکنید . اگه با رعایت همه این نکات باز هم کیکتون پف خوبی نداشت چک کنید ببنید در فرتون خوب بسته میشه یا نه. کیک هایی که توی دستورشون جوش شیرین و بیکینگ پودر داره بهتر پف میکنند و حتی میشه این کیک ها رو با همزن برقی هم زد. برای این کیک ها هم رعایت نکات بالا ضروریه اما اگه باز هم کیکتون خوب پف نکرد ممکنه مواد خوب مخلوط نشده باشن یا قبل از پخت خوب به دمای محیط نرسید باشن یا حتی ممکنه بیکینگ پودر یا جوش شیرین شما قدیمی باشه و خاصیتش رو از دست داده باشه.
نکته مهم دیگه برای پف کیک اینه که همیشه برای هرکیکی آرد رو سه بار الک کنید.
نکات کیک
تا به حال چند نفر به من پیام دادن که با زدن سفیده تخم مرغ مشکل دارن.
برای اینکه سفیده تخم مرغ شما کاملا پف کنه، حجمش چند برابر بشه ، و انقدر سفت بشه که از ظرف نریزه نکاتی هست که باید رعایت کنید.
اول اینکه ظرف شما باید کاملا تمیز و خشک باشه. ذره ای آب یا چربی نتیجه کار رو خراب میکنه. واضحه که پره های همزن هم باید کاملا تمیز و خشک باشن.
موقع جدا کردن زرده از سفیده دقت کنید اگه حتی ذره ای زرده تخم مرغ وارد سفیده ها بشه سفیده ها پف نخواهند کرد.
برای حجم دهی بهتر و سریع تر به سفیده میتونید چند پر نمک بهش اضافه کنید. سفیده ها رو با دور تند همزن بزنید . بعد از فرم گرفتن سفیده تخم مرغ نباید زیاد به حال خودش بمونه وگرنه آب میندازه پس تو دستورات کیک ها دقت کنید اگه سرعت عمل کافی ندارید سفیده رو آخر همه بزنید.
آرد
دوستانی که برای اولین بار قصد کیک درست کردن دارن از من میپرسن از چه آردی استفاده کنم؟ حتی یکی از اعضای گرامی پرسیده بودن که برای کیک از آرد گندم استفاده کنند یا آرد برنج یا آرد سنگک…
آرد مناسب کیک پزی باید بهترین و مرغوب ترین نوع آرد با کمترین میزان سبوس باشه. میتونید از آرد معمولی با سبوس متوسط هم استفاده کنید اما دیگه اون پف و نرمی و لطافت رو توی کیک احساس نخواهید کرد.
این آرد به آرد سه صفر معروفه که به صورت بسته بندی توی تموم سوپر مارکت ها و به صورت فله توی مغازه های لوازم قنادی پیدا میشه.
همیشه به یاد داشته باشید که توی آشپزی برای بهترین نتیجه از بهترین و تازه ترین مواد اولیه استفاده کنید.