آشپزخانه ایرانی,  آشپزی

شله زرد و نکات تهیه آن

-



شله زرد

برنج ۵۰۰ گرم
زعفران نیم مثقال
نمک یک هشتم ق چ
شکر ۱۵۰۰ گرم
گلاب ۲ لیوان
خلال بادام ۱۰۰ گرم
کره ۱۰۰ گرم
خلال پسته ۷۵ گرم
برنج را خوب بشویید آنقدر که آب روی آن کاملا زلال باشد و با مقدار زیاد آب خیس کنید. زعفران را ساییده با مقداری آب جوش در ظرفی ریخته و در آن را گذاشته تا زعفران رنگ بیندازد. برنج را با ۸ برابر آب در قابلمه ای بزرک با کمی نمک بپزید وقتی کاملا پخته شد و لعاب انداخت شکر را همراه با زعفران به آن اضافه کنید و صبر کنید تا کاملا به خورد برنج برود. پس از نیم ساعت آن را بچشید تا از میزان شیرینی آن مطمین شوید. شله زرد را هر چند دقیقه یک بار هم بزنید . پس از حدود ۱ ساعت گلاب و یک دوم خلال بادام  و کره را به آن اضافه کنید. اگر شله زرد سفت شده بود ۱ تا ۲ لیوان آب جوش به آن اضافه کنید. پس از ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در قابلمه را گذاشته  و شعله را کم کنید تا شله زرد جا بیفتد و دم بکشد اگر فرتان گنجایش داشت می توانید ۳۰ دقیقه در فر بگذارید. پس از این مدت شله زرد آماده است. آن را در ظرف کشیده و روی آن را با دارچین و خلال پسته و باقیمانده بادام تزیین کنید.

نکات و راز و رمزپخت شله:

از برنج مرغوب ایرانی برای پخت شله زرد استفاده کنید.

برنج باید بوی خوبی داشته باشد و کاملا تمیز شده باشد.

برنج را با آب ولرم کاملا بشویید در حدی که آب روی آن کاملا زلال باشد.

برنج شله زرد را حتما چند ساعت قبل از پخت بخیسانید.

اضافه کردن کمی نمک باعث می شود مزه شکر بهتر حس شود و شله زرد خوشمزه تر شود.

مقدار شکر را بسته به ذائقه خود کم یا زیاد کنید.

قبل از اینکه برنج مغز پخت شود شکر را اضافه نکنید چون بعد از اضافه کردن شکر برنج دیگر مغز پخت نمی شود.

خلال پسته و بادام باید تازه باشد و بوی ماندگی ندهد.

مقدار زعفران را می توانید کم یا زیاد کنید.

اگر شکر شله زرد بعد از اضافه کردن کم بد وقتی شکر دوم را اضافه کردید حتما باید شله زرد ۲۰ دقیقه اضافه بجوشد تا آب نیندازد.

اگر شله زرد سفت بود به آن آب جوش اضافه کنید ولی بعد از آن حتما شله زرد باید بجوشد.

زمانی می توان گفت شله زرد جا افتاده که نرم و روان باشد و سفت نباشد یا آب از برنج جدا نباشد.

شله زرد را داغ در ظرف بکشید تا در ظرف خنک شود در غیر این صورت آب می اندازد.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.